21 maj 2012
18:00

Lohärads IF Röd

Referat: IK Fyris P00 - Lohärads IF Röd

Idag var det dags med match mot duktiga Fyris P00. Vi var laddade och hoppades på att vi skulle spela en bättre fotboll än vad vi gjorde mot Knivsta i DM matchen i lördags.

I den 6:e minuten fick Fyris straff, och det var helt rätt dömt. Deras killer rinner snyggt igenom och ska gå runt vår back, som sträcker ut benen...det var ingen snack. Tyvärr var deras straffskytt iskall och lade den mitt i målen. Det är aldrig kul att ligga under, men samtidigt var det lååång tid kvar.
I den 8:e minuten lade Samme en lång bra frispark från var planhalva som blev på djupet till Kalle, som tyvärr inte nådde den helt. Där var deras duktiga målvakt framme och rensade.

Vi var ovana med konstgräset, vi var inte vän med vår första touch. Och tyvärr speglade det flera gånger under hela matchen. Det är skillnad att spela på konst- och naturgräs. Vi hade en del skott lägen i början. men även under hela matchen. Vi skjuter inte bra. Det tar för lång tid...man ska ta emot, lägga upp den, sikta och sedan skjuta....men oj kom den en motståndare och tog bollen eller var ivägen!!! Där måste vi bli effektivare och smartare.

Vi hade hörna mot oss, som vår duktige målvakt Alexander tog och startade en kontring snabbt med en lång utspark till Lang, som tog emot och lade den på yta till Kalle. Tyvärr vart det inget mål, men det var en snabb spelvändning som såg bra ut.

Hampus vinner en duell ca 10 meter utanför deras straffområde, på vår höger kant. Vinner och vinner, han bara tar bollen!! och löper mot mål och sätter den hårt i bortre hörnet. Skönt med 1-1, bra jobbat Hampus.

Nu var det halvtid. Vi pratade mycket om att vilja ha boll, visa sig, rörelse utan boll, våga, ha tålamod, vårda bollen....ja en hel del som ni ser. Men det kändes tryggt i alla fall, vi kändes starka ändå.

Fyris är bra. De sätter hög press, stressar oss. Deras backlinje spelar högt med offside fällor. Tyvärr var det en domare som blåste offside fel flera gånger, någon gång, men inte så ofta. Ofta hade de sin ytterback som var längst från händelsen som släpade, men det missades. Det gäller att ha tålamod tålamod tålamod.

Fyris startade andra halvlek bra. De hade några chanser i början, och framför allt en frispark från ett farligt läge, strax utanför vårt straffområde i 4:e minuten. Vi visste att deras kille var en duktig skytt, det såg vi på uppvärmningen. Men som tur var det slog han den i muren.

Fyris spelade sig ur svåra situationer på ett bra sätt. Ibland kanske det blir lite för plottrigt, det kan vara en nackdel med att man spelar både 7- och 11-manna fotboll.

En bit in i andra halvleken gjorde vår bästa kille för dagen Hampus 2-1, han får en kanon passning av Zacke som Hampus förvaltar på ett iskallt sätt. Hampus var som sagt va vår bästa kille idag, han gjorde nu sin bästa match på länge. Äntligen var gamla Hampus tillbaka, välkommen!!!

I den 15:e minuten kvitterar Fyris till 2-2, ett bra inlägg till fri kille. Nu var det ca 20 minuter kvar av matchen, det var bara att knyta näven igen och kämpa vidare.
Fyris hade nu en stund punktmarkerat våran Zacke, och det känns sådär när man gör så. Men jag förstår dom att de gör det, för vår Zacke är mycket duktig. Det var lite roligt när Zacke skulle byta och deras kille sprang med mot vår bänk, det såg kul ut.

Mellan den 22:a till 29:e minuten gjorde vi två mål och avgjorde matchen, då kändes Fyris trötta. Vi var återigen starka på slutet. Fast vi hade många trötta killar idag. Det har nog inte varit så många som velat bytt självmant på många många många matcher.

Nu till målen som hände mellan 22-29:e minuten. 3-2 gjorde Anton. Lang slår en bra pass till Max djupet, dom dribblar backen och skjuter, men målvakten räddar, och den bollen plockar Hamppus upp till höger i deras straffområde, och ser Anton som står ren i mitten. Pass, pang, mål. Skönt att vara i ledning.

4-2 gjorde Jocke, som bara rinner igenom och skjuter, mål! Idag spelade vi bättre än i matchen mot Knivsta och det kändes bra. Vi var tunga på slutet och tog över matchen ju närmare slutet kom. Det var en lagmaskin som spelade bra idag, och Hampus var den som stack ut lite extra. Nu ser vi fram emot "seriefinalen" på fredag mot IFK Uppsala.

Vi passar även på att tacka Fyris för en trevlig, jämn och hård match. Samt domaren för hans insats.

En sak till!! Förstår inte varför man lägger matchstart kl 18:00 en vardag när man möter lag som har ca 70 minuters bilresa dit. Då borde matchstarten ligga kl 19:00. Om vi hade haft 10-15 minuter då kan jag förstå det. Och vi kunde ha sagt något till dom också istället för att skriva här.
STORT TACK till alla föräldrar som kunde komma trots den tidiga samlingstiden vi hade, tack.

FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!!!!!!!!!!!